epal palet ile euro palet arasindaki farklar nelerdir

Epal Palet ile Euro Palet Arasındaki Farklar Nelerdir?

EPAL yani European Pallet Association (Avrupa Palet Birliği) dünya çapında EPAL/EUR paletlerin kaliteli ve güvenli üretilmesi için kurulmuştur. EPAL palet üreticilerine yetkiler verir ve bu yetkilerin kullanımını denetler, Euro palet standartlarına uygun paletlerin üretimi ve bu paletlere EPAL damgası vurulabilmesi için oluşturulmuş denetleyici bir kuruluştur. Epal paletler uluslararası havuz sistemine sahip oldukları için değişimleri problemsiz olmaktadır bu da şirketlere olumlu bir geri dönüş sağlar.

Epal paletler tekrar tekrar kullanılabilir ve üretiminde ağaçların kesimi minimuma indirilecek şekilde standartları oluşturulmuştur. Aynı zamanda Epal paletler ISPM 15 standardında ısıl işlem gördükleri için böceklenme ve bakteri oluşumu gibi olumsuzluklardan etkilenmezler.

80x120 cm, 100x120 cm, 120x100 cm ve 60x80 cm gibi çeşitleri bulunan Euro Palet, (veya EUR-palet veya EUR EPAL Palet) Avrupa Palet Birliği tarafından belirlenmiş standartlardaki paletlerdir. Bu ölçüler Euro paletlerin çeşitlerini belirleyip isimlendirmede kullanılır. Bu çeşitler; Standart Euro Palet, Orta Tip Palet, İnce Tip Palet ve Kalın Tip Palet şeklindedir. En çok kullanılan ölçüleri ise 80x120 cm'liktir. 80x120 cm’lik Euro palet 80 parça tahtadan oluşur, yaklaşık 35 kg ağırlığındadır, yük taşıma kapasitesi 1500 kg'dır. Yani kaliteli malzemesi sayesinde ağır yüklerin taşınması için uygundur. Tekstil, plastik, ambalajlı, balyalanmış ürünler ve inşaat malzemeleri gibi pek çok farklı sektördeki ürünü kolaylıkla taşıyabilmektedir. Aynı zamanda Euro paletler ambalaj sandığı olarak da kullanılabilmektedir. Euro paletler EPAL damgalı olmaktadırlar.

EUR Palet olarak da bilinen paletin montajında kullanılan çividen, montajlama talimatlarına kadar her yapılan işlem paletin dayanıklılığı en üst düzeye çıkartacak şekilde düşünülmüştür.

Bu paletlerin, kalite kontrolü uluslararası gözetim şirketleri tarafından denetlenmektedir. Euro palet üretimini ise farklı kalite standartları olduğu için her palet firması gerçekleştiremez. Euro Palet üretimi yapan firmaların özel izinleri ve yetkileri bulunmaktadır. Euro Palet UIC 432 adlı talimatlara uyularak üretilmektedirler.

Epal Paletler ve Euro Paletler iş sağlığı ve güvenliği için önemli avantajlara sahip olduklarından dünya üzerinde en çok tercih edilen palet çeşitlerindendir.

İzmir’de size en uygun Euro Palet, Epal Palet ve Isıl işlem görmüş paletler hakkında bilgi ve güncel fiyat almak için bize ulaşın.


Euro Palet ile Ahşap Palet Arasındaki Farklar Nelerdir? Hangisini Tercih Edersiniz?

Euro Palet'ler çevrecidir ve tekrar kullanılabilir, tamir edilebilir. İkinci el olarak satın alınabilir bu sebeple maliyet konusunda şirketlerin dostudur. Ölçülerindeki ve malzemesindeki standartlar sektör fark etmeksizin kullanılmasına olanak sağlar. Standart ahşap paletlerin kullanımının sakıncalı olduğu sektörlerde bile daha iyi performans verdiği ve daha kaliteli olduğu için şirketler Euro palet kullanmayı tercih edebilirler. Bu sayede daha güvenli bir lojistik sağlamış olurlar.

İzmir’de palet üretici Fatih Tuna Palet’ten Ahşap Paletlerinizi ve Euro Paletlerinizi temin edebilirsiniz.


İkinci El Euro Palet

Euro paletler doğa dostu olduğundan ve kaliteli malzemeler ile üretildiğinde kolaylıkla ikinci el olarak satın alabileceğiniz paletlerdir. Hasar görse bile kolaylıkla tamir edilebilir ve bakımları yapılabilir paletler olan Euro Paletler doğru tamir, tadilat ve bakım ile ömürleri uzatılabilen şirketlerin taşımacılık maliyetlerini minimize edebilecekleri bir palet çeşididir. Bu sebeple ikinci el Euro Paletler çok tercih edilmektedir.

En uygun ikinci el palet çeşitleri için İzmir’de palet üreticilerinden olan Fatih Tuna Palet’ e ulaşın.


 



Lütfen Bekleyin