epal palet ile euro palet arasindaki farklar nelerdir

Epal Palet ile Euro Palet Arasındaki Farklar Nelerdir?

EPAL yani European Pallet Association (Avrupa Palet Birliği), dünya çapında EPAL/EUR paletlerin kaliteli ve güvenli üretilmesi için kurulmuştur. EPAL, palet üreticilerine yetkiler verir ve bu yetkilerin kullanımını denetler. Euro palet standartlarına uygun paletlerin üretimi ve bu paletlere EPAL damgası vurulabilmesi için oluşturulmuş denetleyici bir kuruluştur. Epal paletler uluslararası havuz sistemine sahip oldukları için değişimleri problemsizdir ve bu da şirketlere olumlu geri dönüş sağlar.

Epal paletler tekrar tekrar kullanılabilir ve üretiminde ağaçların kesimi minimuma indirilecek şekilde standartları oluşturulmuştur. Aynı zamanda Epal paletler ISPM 15 standardında ısıl işlem gördükleri için böceklenme ve bakteri oluşumu gibi olumsuzluklardan etkilenmezler.

80x120 cm, 100x120 cm, 120x100 cm ve 60x80 cm gibi çeşitleri bulunan Euro Palet (veya EUR-palet, EUR EPAL Palet), Avrupa Palet Birliği tarafından belirlenmiş standartlardaki paletlerdir. Bu ölçüler Euro paletlerin çeşitlerini belirler ve isimlendirmede kullanılır. Bu çeşitler; Standart Euro Palet, Orta Tip Palet, İnce Tip Palet ve Kalın Tip Palet şeklindedir. En çok kullanılan ölçü 80x120 cm’lik palettir. Bu palet 80 parça tahtadan oluşur, yaklaşık 35 kg ağırlığındadır ve 1500 kg yük taşıma kapasitesine sahiptir. Kaliteli malzemesi sayesinde ağır yüklerin taşınması için uygundur. Tekstil, plastik, ambalajlı, balyalanmış ürünler ve inşaat malzemeleri gibi pek çok sektördeki ürünü kolaylıkla taşıyabilir. Aynı zamanda Euro paletler ambalaj sandığı olarak da kullanılabilir ve EPAL damgalıdır.

EUR Palet olarak da bilinen paletin montajında kullanılan çividen, montajlama talimatlarına kadar her işlem paletin dayanıklılığını en üst düzeye çıkaracak şekilde düzenlenmiştir.

Bu paletlerin kalite kontrolü uluslararası gözetim şirketleri tarafından denetlenir. Euro palet üretimi farklı kalite standartları nedeniyle her firma tarafından yapılamaz. Euro Palet üretimi yapan firmaların özel izin ve yetkileri bulunur. Euro Paletler UIC 432 talimatlarına uygun olarak üretilir.

Epal Paletler ve Euro Paletler, iş sağlığı ve güvenliği açısından önemli avantajlar sunduklarından dünya genelinde en çok tercih edilen palet çeşitlerindendir.

İzmir’de size en uygun Euro Palet, Epal Palet ve Isıl işlem görmüş paletler hakkında bilgi ve güncel fiyat almak için bize ulaşabilirsiniz.

Euro Palet ile Ahşap Palet Arasındaki Farklar Nelerdir? Hangisini Tercih Edersiniz?

Euro Paletler çevrecidir, tekrar kullanılabilir ve tamir edilebilir. İkinci el olarak satın alınabilir; bu yüzden maliyet konusunda şirketlere dosttur. Ölçülerindeki ve malzemesindeki standartlar sektör fark etmeksizin kullanılmasına olanak sağlar. Standart ahşap paletlerin kullanımının sakıncalı olduğu sektörlerde bile daha iyi performans gösterdiği ve daha kaliteli olduğu için şirketler Euro palet kullanmayı tercih edebilirler. Bu sayede daha güvenli bir lojistik sağlamış olurlar.

İzmir’de palet üreticisi Fatih Tuna Palet’ten Ahşap Paletlerinizi ve Euro Paletlerinizi temin edebilirsiniz.

İkinci El Euro Palet

Euro paletler doğa dostudur ve kaliteli malzemelerle üretildiklerinde kolaylıkla ikinci el olarak satın alınabilirler. Hasar görseler bile kolaylıkla tamir edilebilir ve bakımları yapılabilir. Doğru tamir, tadilat ve bakım ile ömürleri uzatılabilen Euro Paletler, şirketlerin taşımacılık maliyetlerini minimize etmelerini sağlar. Bu nedenle ikinci el Euro Paletler çok tercih edilmektedir.

En uygun ikinci el palet çeşitleri için İzmir’de palet üreticilerinden olan Fatih Tuna Palet’e ulaşabilirsiniz.


Lütfen Bekleyin