Euro Palet/EPAL Palet nedir?

Ülkemizde lojistik ve dış ticaret oldukça gelişmiş durumdadır. Dış ticaret yaparak, globalleşmek isteyen şirketlerin ürünlerinin taşımasını yaparken özellikle Avrupa Birliğinin belirlediği standartlara uyması gerekmektedir. Euro Palet/EPAL Palet adı verilen Avrupa Palet Birliği tarafından kararlaştırılmış ölçü ve hammaddeden üretilmiş paletler, bu standartların en başında gelir ve çoğu ürünün taşınması için kullanılırlar. EPAL Paletlerin farklı ölçülere sahip çeşitleri bulunmaktadır. Taşımacılıkta en yaygın kullanılan EPAL Palet tipi 80 adet tahtadan yapılan ve 80x120cm’lik palettir. Paletin kendisi yaklaşık 35 kg, yük taşıma kapasitesi ise 1500 kg’dır. Fatih Tuna Palet İzmir’de taşımacılık için kullanılan Euro Paletlerin üreticileri arasında ilk sıralarda yer alır ve özel üretim paletlerimizin kalite kontrolü uluslararası gözetimlerden geçmektedir. Palet fiyatları ve siparişi için bize ulaşabilirsiniz.

Euro Palet Hangi Sektörlerde kullanılır?

Gıda Taşımacılığına Uygun Mudur?

Euro Paletler her sektörün taşımacılığında kullanılabilen paletlerdir. Son dönemlerde gıda paleti olarak plastik paletler popüler olmaya başlasa da EPAL Paletlerde gıdaya uygundur ve gıda taşımacılığında kullanılabilir. İzmir’de bulunan palet fabrikamızda Euro Paletlerimizin, gıda ile temas etme olasılığı olan malzemelerin sağlaması gereken hijyen koşullarına uygun şekilde üretimi yapılır.

EPAL Ahşap Paletleri Neden Kullanmalısınız?

Günümüzde farklı hammaddeler ile çeşitli paletler üretilmeye başlanmıştır. Ancak palet malzemelerindeki çeşitlilik, lojistik ve yük taşımacılığında en çok kullanılan palet tipini hala değiştirememiştir. Birçok avantajı bulunduğu için EPAL ahşap paletler piyasada en çok kullanılan palet çeşididir. EPAL Ahşap paletlerin kullanımının avantajlarını aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

  • Ahşap Paletler çok çeşitli boyutlarda özel ölçüler ile üretilebilirler.
  • Neredeyse her çeşit ürün ve yük taşımacılığının kullanımına uygundur.
  • Ekonomiktir.
  • Kullanımı kolaydır.
  • Hasar alması durumunda diğer palet çeşitlerine göre daha kolay onarılabilirler.
  • Onarımları daha düşük maliyetlidir.
  • Diğer paletlerin aksine sadece kırılan veya hasar gören kısmı yeni ahşap parça ile değiştirerek onarılabilirler.
  • Parçaları değiştirilebildiği için daha uzun süreli kullanılabilirler.
  • Konteynerlerin içerisine rahat sıdıkları için tek konteynerde birçok alet sığdırılabilir.
  • Uzun süreli kullanıma uygun olduğu için şirketler ikinci el ahşap palet satın alarak daha tasarruflu bir seçim yapabilirler.

İzmir’de bulunan Fatih Tuna Palet fabrikamız ile iletişime geçerek EPAL Ahşap Paletler hakkında daha fazla bilgi alabilir, istediğiniz ölçülerde özel üretim ahşap palet yaptırabilirsiniz. Aynı zamanda ikinci el ahşap palet çeşitlerimiz Euro Palet, Turpal Palet ve CP paletlerimize göz atabilirsiniz. İzmir’de ikinci el palet satışı için bize ulaşın.

İzmir’de Özel Üretim Palet Yapan Yerler?

Standart EPAL Palet ölçüleri dışında İzmir’deki fabrikamızda sizin isteğinize göre özel ölçüler ile özel üretim paletler de yapılmaktadır. Özel üretim paletler ile ürünlerin lojistiği ve taşımacılığı kolaylaşabilir. Taşıyacağınız ürünlerin kilogramına göre özel ölçülerde palet üretimi için İzmir’de bulunan palet üreticileri arasında en üst sıralarda yer alan Fatih Tuna Palet ile iletişime geçebilirsiniz.



Lütfen Bekleyin