euro palet

Euro Palet Nedir?

Euro palet, dış ticaret yapmak isteyen firmaların malzeme taşıma sırasında kullandıkları bir öğe olarak dikkat çekmektedir. Avrupa Palet Birliği tarafından belirlenen standartlara uygun bir şekilde tasarlanan tahta palet 80 x 120, 100 x 120 cm, 120 x 100 cm ve 60 x 80 ebatlarında üretilmektedir. En yaygın Euro Palet seçeneği 80 x 120 cm olarak kabul edilmektedir.

EPAL Palet olarak bilinen ahşap palet türünün üretiminde tahta kurusu benzeri böcek türlerinin nakliye sırasında taşınmaması ve hastalığın yayılmasının önlenmesi hedeflenmektedir. Bu çerçevede üretimde kullanılan tahta türü özeldir. Aynı zamanda kullanılan çivi sayısı da 78 adet olarak belirlenmiştir.

Euro Palet İmalatı Nasıl Gerçekleşir?

Palet imalatı gerçekleştirilmek istendiğinde en önemli husus kullanılan ahşaptır. Çünkü ahşap kalitesi palet özelliklerini doğrudan etkileyen bir konu olarak kabul edilmektedir. Çam ağacından elde edilen malzeme ile tasarlanan Epal şişe cam palet uzun ömürlü ve dayanıklı olmasıyla dikkat çekmektedir. İmalat öncesinde nem oranı da dikkatle belirlenen ahşabın %22 seviyesinde nemli olması çok önemlidir. Aksi takdirde paletin nakliye sırasında zarar görmesi mümkündür.

Euro Palet Dışında Kullanılan Palet Seçenekleri?

Euro Palet, Avrupa Birliği’ne giden ve Avrupa Birliği’nden gelen nakliye araçlarında yoğun olarak tercih edilmektedir. Ancak paletlerin ihtiyaca bağlı olarak özelliklerinin farklılaşması söz konusu olacaktır. İşte Euro Palet dışında tercih edebileceğiniz alternatifler!

Ayaklı Palet

Ayaklı palet, alt kısmı doğrudan yere temas etmeyen ve yerden bir benze yüksek olan palet çeşitleridir. Kullanım alanı daha sınırlı olsa da bu paletlerin tercih edilmesinde en önemli detay yerden ürüne yansıyacak olumsuzlukların ortadan kaldırılmasıdır. Bu nedenle de ayaklı palet diğer palet seçeneklerine nazaran farklı bir alternatiftir.

Amerikan Palet

Amerikan Palet ahşaptan üretilmekten ziyade farklı plastik türleri tercih edilerek üretilen kullanışlı ürünlerden bir tanesi olarak kabul edilmektedir. 150 mm yüksekliğindeki bu paletlerin ölçüleri ise 100 cm x 120 cm şeklindedir. Plastik olması nedeniyle ahşap paletlere nazaran daha az dayanıklıdır. Ancak esnekliğin fazla olması kırılmalara karşı daha yüksek bir dayanım elde edilmeyi sağlar. Genellikle mavi renklerde imal edilen Amerikan Palet sektörel anlamda da çeşitliliği sağlar.

Isıl İşlemli Palet

Isıl işlem palet, ihraç edilen üründen bağımsız bir şekilde ısıl işlemden geçirilerek kullanılmaktadır. Üstelik kaliteli çözümler ortaya çıkaran seçeneklerden bir tanesidir. İşaretlenmesi zorunlu olan ısıl işlem palet Uluslararası Biti Koruma Konvansiyonu (IPPC) tarafından 2002’de kabul edilen standartları taşımaktadır. Bu çerçevede zararlı unsurların palet aracılığıyla taşınması ve olumsuzlukların yayılması engellenmektedir. Isıl işlem paletlerde ahşabın yüksek sıcaklıklara ulaşması sayesinde bütün olumsuzlukların ortadan kaldırılması söz konusu olacaktır.

Seramik Paleti

Seramik paleti, seramik nakliyesi konusunda tercih edilen alternatiflerden biri olarak kabul edilmektedir. Bu yönüyle bir seramik çözümü tercih etmek istiyorsanız yapmanız gereken sadece kullanışlılığı sayesinde dikkat çeken alternatifleri satın almak olacak. Seramiklerin zarar görmemesi adına özel olarak tasarlanan bu paletlerde amaç tamamen işlevsel bir sonuç ortaya çıkarmaktır.

Kaliteli paletler arasından siz de en özel seçenekleri tercih etmek mi istiyorsunuz? O halde firmamızın ürettiği bütün çözümlere sahip olabileceksiniz. Kaliteyi ön plana çıkaran ve her anlamda ihtiyaca cevap verecek olan paletleri satın almalısınız. Kullanışlı ve kaliteli bir çözüm için bizi tercih ederek ayrıcalıklarla dolu bir deneyim yaşayabilirsiniz.


Lütfen Bekleyin